Bunds kenyr msknt
4 krbevgott szelet kenyr (kb. 40 dkg), 5 dkg reszelt trappista vagy ms sajt, 2 tojs, 1 dl tej, 2 evkanl olaj, 1 teskanl telzest, 1 gerezd fokhagyma, zls szerint trtt fekete bors s rlt szerecsendi-virg, a tepsihez 2 evkanl olaj. Elksztse: a stt kzepes lngra kapcsolom. A kenyrszeleteket flbevgom, gy sszesen 8 darab lesz. A stlemezt beolajozom. Mly tlban a tojst a tejjel habosra verem, belekeverem a fszereket s a zzott fokhagymt. Elksztse: minden darab kenyeret belemrtok a fszeres tojsba, majd egyms utn addig mrtogatom, amg el nem fogy a tojs. Ezutn a kikent stlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egyms mell. A mr forr stbe tolom, s addig stm, amg szp pirosas-barna nem lesz a tetejk. Mg tzforrn meghintem reszelt sajttal s azonnal tlalom. Salta vagy savanysg illik hozz. Tipp: Sokszor ksztettem mr el, de n szrok r egy kis szezmmagot, majd mikor kszre slt, sajttal megszrt paradicsomkarikkkal egytt pirtom mg nhny percig.
|