Csokolds kenyr (Pan con chocolate)
Hozzvalk: 10 dkg fz tejcsokold, 2,5 dl tej, 1 tojssrgja, 6 szelet 1,5 cm vastag egynapos zsrkenyr, 5 dkg porcukor, olaj a kistshez, 2 dl habtejszn, 3 evkanl ribizlizsel. A darabokra trdelt csokoldt kis lbasban, a tejben felolvasztjuk. Fakanllal csommentess keverjk, majd elegytjk a tojssrgjval. A kenyrszelet hjt levgjuk, belt hrom rszre vgjuk. Egyenknt beleforgatjuk a darabokat a csokoldmasszba, s forr olajban 2-3 perc alatt mindegyik oldalt tstjk. Habmerkanllal kiszedjk, lecsepegtetjk, egy tlba egyms mell rakjuk, s porcukorral beszrjuk. Ha kihlt, mindegyik kenyrszelet kzepre tejsznhabcskot tesznk, ennek tetejre egy kevs ribiszkezselt. A csokolds kenyeret fogyaszts eltt 24 rval is elkszthetjk, s alufliba csomagolva troljuk. Tlals eltt dsztjk a tejsznhabbal s a ribiszkezselvel.
|