Fokhagyms pirts kenyr (Migas)
Hozzvalk: 50-60 dkg egynapos fehr kenyr, 2-3 gerezd fokhagyma, 20 dkg lngolt kolbsz egy kevs s, olaj a kistshez. A kenyeret kb. mogyor nagysg darabokra szttrjk, megszzuk, s egy kevs vzzel bepermetezzk. Becsavarjuk egy megnedvestett konyharuhba, s pihentetjk egsz jszaka vagy tbb rn t. Az olajat mly serpenyben megmelegtjk, s 2 percig pirtjuk benne a szeletekre vgott fokhagymt. A fokhagymadarabokat kiszedjk. Az olajba kenyr- s szeletekre vgott sonka vagy kolbszdarabokat dobunk kis mennyisgben, s kevergetve barnra s ropogsra pirtjuk. Habmerkanllal kiszedjk, az olajat lecsepegtetjk. Cserptlba tlaljuk. zlsnk szerint beszrhatjuk a pirtott fokhagymadarabokkal, esetleg finomra vgott zldpetrezselyemmel. Fogyaszthat eltelknt, tehoz, kiegsztknt leveshez.
|