Szendvicstorony
Hozzvalk: 2 szelet korps kenyr, 2 szelet fehr kenyr, 2 szelet magos kenyr, vaj, 5 dkg mjkrm, 4 karika kgyuborka, 4 karika paradicsom, 2 ek. zszsa, 2 evkanl juhtr, 2 szelet pulykamellfil, 2 szelet trappista vagy egyb sajt, 4 hurkaplca /koktlt/. A kenyrszeleteket megpirtjuk, vkonyan megvajazzuk. Minden szeletbl ngyzeteket vgunk. Ha ngy tornyot akarunk kszteni, akkor 6-6 szeletre lesz szksg hromfle kenyrbl. A tltelk sorrendje: elszr a mjkrm uborkakarikval, utna egy szelet paradicsom, egy rteg zszsa, a tr s vgl a formra vgott pulykaslt. A sajtszeletekbl vghatunk alakzatot, s azzal dsztsk a torony tetejt. A koktltvel tszrjuk, hogy jobban tartson az ptmny.
|