Bihari tlttt kposzta
Hozzvalk: 60 dkg darlt sertshs, 1 fej des kposzta, fl tasak gyorsrizs, 20 dkg fstlt kolbsz, 2 dl tejfl, 1 fej vrshagyma, 1 gerezd fokhagyma, s, bors, pirospaprika.
A kposztt megtiszttjuk, kls leveleit levesszk, a torzsjt kivgjuk. A kposztt egy ednybe helyezve vzzel felntjk s 6 percig 500 W-on proljuk. A 10 kls levelet lefejtjk a fejrl s a tbbit flretesszk. A darlt sertshst, a rizst, az aprra vgott vrshagymval, a zzott fokhagymval s a fszerekkel sszegyrjuk. Az gy kapott masszt a kposztalevelekbe tekerjk s egy ednybe rakjuk. Vizet ntnk al s a maradk kposztt, valamint a 20 dkg fstlt kolbszt belevagdaljuk. Az ednyt letakarjuk s 25 percig 500 W-on fzzk. A kszlkbl kivve egyenletesen rntjk a tejflt s tovbbi 3 percig 500 W-on sszefzzk.
|