Rablhs
Hozzvalk: 8 szelet kicsontozott sertskaraj, 30 dkg gomba, ngy fej vrshagyma, 20 dkg fstlt szalonna, s, trtt fekete bors. A j vastag hsszeleteket sval, borssal bedrzsljk s 5 forintos nagysg rmket vgunk belle. A hagymt felkarikzzuk, vigyzva, hogy a szeletek egszben maradjanak, s a szalonnbl 1 mm vastagsg szeleteket vgunk, akkorkat, mint a hsdarabok. A boltban kaphat nyrsakra szorosan felhzzuk a hozzvalkat, gyelve, hogy a hs egyik oldaln szalonna, a msikon hagyma legyen, ugyangy az egszben nyrsra hzott gombt is szalonna s hagyma lelje krl. A nyrsra hzott rablhst b, forr olajban kistjk, vagy a stben, a tepsi kt oldalra fektetve a nyrsat, megstjk. Nyron a szabadban fasznparzs fltt is sthetjk.
|