Rszeges pecsenye
Hozzvalk: 8 szelet kicsontozott sertskaraj, kt zsemle, 2 dl fehrbor, egy csom vegyes leveszldsg, egy gomba, evkanlnyi vaj, egy nyers tojs, trtt fekete bors, s, egy csokor petrezselyemzld, egy evkanl zsr, kshegynyi pirospaprika, kvskanl paradicsomszsz. A borban megztatjuk a zsemlt, kifacsarjuk, s beletesszk a vajban prolt gombt s leveszldsget. Az egszet megdarljuk, tnk bele egy nyers tojst, megszzuk, borsozzuk s vagdalt petrezselyemzlddel fszerezzk. A hsszeleteket kiverjk, megszzuk, mindegyikre rakunk egy halom tltelket, s a kt szlt rhajtva, a hst sszegngyljk. A tekercseket tktjk vagy megtzzk, a megforrstott zsrban megforgatjuk, paprikval meghintjk s puhra proljuk. Tlals eltt a levbe tesszk a paradicsomprt s rizzsel vagy prolt zldsgekkel krtjk.
|