Rejtett, tlttt sonka
Hozzvalk: 8 vkony, nagy gpsonkaszelet, 5 dkg juhtr, 2 evkanl frissen reszelt torma, s, cukor zls szerint, 1 evkanl tejfl, kshegynyi trtt fehr bors, 1 db egsz tojs, 1 dl tej, 8-10 dkg finomliszt, 1 teskanl konyak, 1 mokkskanl s, 1 mokkskanl trtt fekete bors. Elksztse: Elszr a "mrttsztt" ksztjk el. A tojst habosra verjk, hozzadjuk a tejet, a lisztet, a konyakot, s sval, borssal zestjk. Simra keverjk, s 15 percig hagyjuk llni. Kzben a juhtrt sszekeverjk a tormval, a sval, a cukorral s a tejfllel, majd a borssal zestjk. A kitertett sonkaszeleteket bekenjk a trs-torms krmmel, s szorosan felcsavarjuk. Lisztbe mrtjuk s a tsztban megforgatva, forr olajba tesszk. 4-5 perc alatt piros-ropogsra megstjk, s lecspgtetve rla a felesleges olajat, azonnal tlaljuk. Melegen burgonyapr vagy vajas prolt zldsg illik hozz, hidegen, pedig franciasaltval tesszk az asztalra. Egyszeren s gyorsan kszthet, kellemesen pikns tel.
|