Sertshsok : Sertsborda sajtos tltelkkel tltve |
Sertsborda sajtos tltelkkel tltve
Hozzvalk: 50 dkg sertskaraj, 15 dkg fstlt-ftt tarja, 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, 1 dl tej, zsemlemorzsa, 1 tojs, olaj, fekete bors, szerecsendi, s. A tltelkhez: 15dkg fstlt sajt, 3dkg vaj, 1 tojs, petrezselyemzld, szerecsendi. A szeletekre vgott karajt kiverjk, s enyhn megszzuk. A tarjt ledarljuk, kevs vajban megpirtjuk, lisztszrssal srtjk s forr tejjel felntve takarkon, addig keverjk, mg el nem vlik az edny faltl. A tzrl levve tojst kevernk hozz, borssal s szerecsendival zestjk. A tltelket a hsszeletekre halmozzuk, a hst flbehajtjuk s a hagyomnyos mdon, bepanrozzuk, s forr olajban aranysrgra stjk. A tltelk: 15 dkg fstlt sajtot lereszelnk, 3 dkg vajjal, 1 tojssal, finomra vgott petrezselyemmel, szerecsendival sszekeverjk, s ezt a masszt kenjk a hsokra. Flbehajtjuk, panrozzuk, s olajban megstjk.
|