Alms sertsborda
Hozzvalk: 120/50 g csont nlkli sertskaraj, 200/150 g alma, 6/5 g olaj 5/10 g Rma margarin, 5/- g liszt, -/10 g tkezsi kemnyt, 0,3/0,3 dl tej, 20/- g kefr, -/30 g tejfl, 0,2/- db tojs, -/0,5 tojsfehrje, 10/- g vri sajt vagy trappista, szerecsendi, s A hsszeleteket kiverjk, szleit bevagdossuk, szzuk, s egy teflonserpenyben felmelegtett olajon mindkt oldalt hirtelen tstve, egy ednyben flrerakjuk. Az almt meghmozzuk, maghzat kiszrva karikra vgjuk. Lapos hll ednyt vagy teflontepsit vkonyan kiolajozunk, s a karikra vgott alma felt az edny aljra tertjk. Erre fektetjk a hsszeleteket, majd a tetejre ismt almt tesznk. A margarinbl, lisztbl, tejbl besamelt ksztnk. Amikor kicsit hlt belekeverjk a tojssrgjt, kefirt, a reszelt sajt felet, szzuk, szerecsendival zestjk, s vgl a tojs fehrjbl vert habbal lazn sszekeverjk. Rntjk a hsra, tetejt megszrjuk reszelt sajttal s forr stben szp pirosra, stjk.
|