Ananszos-mzes sertskaraj
Hozzvalk: (4 szemlyre) 60 dkg sertskaraj, 1,5 dl ananszbeftt l, 8 szelet konzerv kranansz, olaj, 1 evkanl mustr, s, 1 dl mz A sertskarajt hosszban 2-3cm mlyen, kt cskban bevgjuk. Az ananszkarikkat flbevgjuk s felt a mlyedsekbe helyezzk. Az ananszlevet, a mustrt s a mzet sszekeverjk, s rntjk a karajra. Egy tepsit vkonyan kikennk olajjal, belefektetjk a karajt, s rntjk a mrtst. Kzpmeleg stbe tve msfl rn t, stjk, kzben tbbszr meglocsoljuk a mrtssal. Ha nagyon besrsdik, vzzel felhgtjuk. Amikor elkszlt, kivesszk a stbl, tetejre halmozzuk a maradk ananszokat, s a stbe visszatve, 1-2 perc alatt tforrstjuk. Kivesszk, felszeleteljk, burgonyaprvel krtjk, s muskotlyos borral knljuk.
|