Bami Goreng (knai tel)
Hozzvalk: 75 dkg szelet sertshs, 10 dkg prhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl zsr, 25 dkg kelkposzta, 20 dkg srgarpa, 50 dkg metlt szraztszta (3 tojsos), fekete bors, s, 3 evkanl szjamrts. A disznhst kockkra vgjuk, a prhagymt megtiszttjuk, s finomra vgyjuk. A hagymt forr olajban vegesre fonnyasztjuk, majd rtesszk a hst, a ppp zzott fokhagymt, s egytt proljuk. A forrsban lv ss vzbe belefzzk a vkony metltre darabolt srgarpt s kelkposztt. Ha puhra fttek, leszrjk, s a hson rvid ideig tovbb proljuk. A metlt tsztt ss vzben kifzzk, leszrjk, majd a zldsges, hsos raguval sszekeverjk, borssal, szjamrtssal zestjk
|