Boros pecsenye
Hozzvalk: 50 dkg sertscomb, 2 zsemle, 3 dl fehrbor, 10 dkg gomba, 10-10 dkg srgarpa s fehrrpa, 5 dkg zeller, 1 tojs, 1 tojssrgja, 1 dl paradicsoml, 1-2 evkanl olaj, egy csokor petrezselyemzld, rlt szegfbors, rlt fehr bors, s A zsemlket a fehrborba ztatjuk, majd jl kinyomkodjuk, s sszekeverjk a szeletekre vgott, olajban megprolt gombval, a prolt zldsgekkel valamint az aprra vgott petrezselyemmel. Ezt kveten az egszet ledarljuk, kevertlba helyezzk, hozzadjuk a tojst, tovbb szegfborssal, borssal, sval zestjk, s sszedolgozzuk. A hst ngy nagy szeletre vgjuk fel, a szeleteket jl kiveregetjk, a tltelket elosztjuk rajtuk, majd felgngyljk a szeleteket. Kevs forr olajban pirosra stjk, hozzntjk a paradicsomlevet, valamint a bort, s puhra proljuk. Az gy elksztett hst felszeleteljk, s prolt zldsgekkel tlaljuk.
|