Borban slt szzpecsenye
Hozzvalk: 1 sertshs (szzpecsenye), 30 dkg gomba, 1 fej vrshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl szraz vrsbor, 1 evkanl srtett paradicsom, 1 evkanl kukoricaliszt, 3 evkanl vaj, 2 evkanl olvaolaj, s, fekete bors, oregn A hst felszeleteljk, s klopfolval kiss megtgetjk. Mindegyik szeletet megszrjuk sval, borssal. A vajat s az olvaolajat serpenyben felforrstjuk, s megstjk benne a hsok mindkt oldalt. Ha ksz kiszedjk s flrerakjuk. A zsiradkban megfonnyasztjuk az aprra vgott hagymt, trt fokhagymt, majd hozzadjuk a szintn aprra vgott gombt, s nagy lngon kb. 3 percig, egytt proljuk. Hozzntjk a bort, a srtett paradicsomot, zls szerint fszerezzk s kb. 2 dl vz hozzadsval, sszeforraljuk. A hst visszarakjuk, a serpenyt lefedjk, s egytt proljuk, amg a hs teljesen megpuhul. A szzszeleteket kiszedjk, a gombs ragut kukoricaliszttel besrtjk, szksg szerint utfszerezzk, s sszeforraljuk. A hst a raguval egytt tlaljuk.
|