Citromos rntott szelet
Hozzvalk: 40 dkg sertscomb vagy karaj (csont nlkl), 2 citrom, 1 db egsz tojs, s s trtt fekete bors zls szerint, liszt s zsemlemorzsa a bundzshoz. Elksztse: A sertshst vkony, kis szeletekre vgjuk. Megszzuk, meghintjk kevs trtt fekete borssal s reszelt citromhjjal. A tojst habosra verjk, belekeverjk az egyik citrom kicsavart levt. A megfszerezett hsszeleteket elszr lisztbe mrtjuk, ezutn megforgatjuk a citromos tojsban, vgl meghempergetjk a zsemlemorzsban. 170 fokra forrstott olajban 4-5 perc alatt szp srgsbarnra megstjk. A flsleges olajat lecspgtetjk rla, s mg forrn megntzzk a maradk citrom kicsavart levvel. Melegen is, hidegen is tlalhat, utbbi esetben citromkarikkkal s petrezselyemzlddel feldsztve. Egyszeren s gyorsan elkszthet, igen zletes tel.
|