des-savany serts (knai)
Hozzvalk: 25 dkg sertshs, 1 vrshagyma, 2 zldpaprika, 1 srgarpa, 10 dkg kgyuborka, 1 piros szn zldpaprika, 2 karika ananszbeftt, 7 evkanl olaj Pc: 1 teskanl fehrbor, 1 tojs, fekete bors 3 evkanl kukoricaliszt zests: 3 evkanl ketchup, 3 evkanl mz, 1 dl csirkehsleves, 2 evkanl tkezsi kemnyt, 4 evkanl ecet. A hst apr kockkra vgjuk. 2 evkanl vzzel sszekeverjk a bort, a tojssrgjt, a borsot s a kukoricalisztet. Ebben pcoljuk a hst, fl rn t. A hagymt vkony cskokra, a paprikt kockkra vgjuk, a srgarpt s az ananszt felkockzzuk. A ketchupot 1 pohr vzzel, mzzel, ecettel s az tkezsi kemnytvel elkeverjk, llni hagyjuk. A forr olajban aranybarnra stjk a hst. Ebben az olajban megstjk a hagymt, paprikt, srgarpt, rntjk a mzes-ecetes keverket, addig proljuk, mg sr mrts lesz. Ekkor beletesszk a slt hst s az ananszt.
|