Egszben slt hagyms karaj
Hozzvalk: 60 deka sertskaraj, mokkskanl s, 2 evkanl olaj, nagy fej vrshagyma, egy gerezd fokhagyma, egsz fekete bors 8-10 szem, 1 evkanl paradicsomszsz, 1 db babrlevl, 1 dl hsleves vagy kt kvskanl telzestvel felforralt vz Az egszben hagyott karajt tiszttsuk meg a fehr inaktl, vagy vgjuk be csinos kocksra, nehogy sszehzdjon sts kzben. Egyenletesen szzuk be. Gyjtsuk be a stt 200 fokra. Egy kis tzll tlba tegyk bele a hst, szrjuk kr a felszeletelt hagymt, fekete borsot, babrlevelet. A hst ntsk le a felforrstott zsiradkkal, kenjk be a paradicsomszszvel, s toljuk be a stbe. 10 perc utn ntsk hozz a hslevest s fedjk be a tlat. Kb. 45-50 perc alatt kszen, van. Ezt onnan lehet tudni, hogy ha megszrjuk a hst mr fehr nedv, szivrog belle. Tegyk flre pihenni. A visszamarad szaftbl, vegyk ki a babrt, egsz borsot, forraljuk be felre majd turmixoljuk ssze s vajjal kevert liszttel, srtsk be mrtss. A hs 10 perc pihentets utn knnyen szeletelhet. A szeleteket rakjuk tlra. A mrts egy rszvel ntsk le, a maradkot csszben tegyk az asztalra. Vajon prolt zldsggel tlaljuk.
|