Gombs tokny
Hozzvalk: 70 dkg sertshs, 25 dkg erdei gomba, 10 dkg vrshagyma, 15 dkg fstlt szalonna, 1 dl vrsbor, fekete bors, s. A megmosott hst vkony cskokra vgjuk. A szalonnt szintn keskeny cskokra vgva serpenyben megstjk. Amikor zsrjt kiengedte, a megslt szalonnacskokat kiemeljk s flretesszk. Visszamarad zsrjban egy nagyobb fej apr kockkra vgott vrshagymt szalmasrgra pirtunk, s rtesszk az sszevgott hst. Fed alatt sajt levben proljuk. Ha szksges, kevs vzzel idkznknt felntjk. Amikor a hs mr majdnem puha, hozzadjuk a megtiszttott, vkony szeletekre vgott gombt, megszzuk, fekete borssal meghintjk, rntjk a vrsbort, s fed alatt addig proljuk, amg a hs teljesen meg nem puhul. Zldborss rizzsel tlaljuk.
|