Lacipecsenye
Hozzvalk 10 szemlyenknt: 3-3,5 kg tarja, 2,5-3 liter olaj-zsr, 1 zacsk rlt fekete bors, s. Erre a clra legmegfelelbbek az olyan fiatal sertsek, illetve sertshsok, amelyeken egy-kt ujjnyi vastag a szalonna. Szeletelskor rajta hagyom a karajon brstl. gy igazn finom csemege. A tenyrnyi nagy s szles karajokat alaposan kipotyolom, enyhn beszom, s hsz percig llni hagyom. Az stben ktharmadnyi olajat, egyharmadnyi zsrt olvasztok ssze, illetve forrstok fel, annyit, hogy az egyszerre belerakott hsmennyisget ellepje. Sts kzben llandan mozgatjuk. Nem szabad teljesen tstni, csak flig. Amelyek hamarabb megslnek, illetve megpirosodnak, elbb kiszedem. Sval, fekete borssal megszrom. Melegen fogyasztva a legfinomabb.
|