Magyaros hsgombc rizsgyon
Hozzvalk: 1 kg csontozott sertskaraj, 30 dkg darlt sertshs, 15 dkg csszrszalonna, 10 dkg ecetes uborka, 3 dl tolaj, 3 db tojs, 1 fej vrshagyma, 1 db zldpaprika, 1 db paradicsom, 0,5 l hsleves, 60 dkg rizs, 2 g. fokhagyma, 1 kk. pirospaprika, 1 kk. mustr, bazsalikom, fekete bors, s. A darlt hst eldolgozzuk a fokhagymval, az apr kockra vgott szalonnval, a ftt tojsokkal s az ecetes uborkval. A masszhoz tesznk egy nyers tojst, a mustrt, valamint a fszereket. A karajbl szeleteket vgunk, kiklopfoljuk, megszzuk s minden szeletre egy halom hsmasszt, tesznk, majd sszefogjuk gombcformra, s fogpiszklkkal rgztjk. Lisztbe forgatjuk, s forr olajban tstjk annyira, hogy szt ne essen. Tlra szedjk, s flre tesszk. A megmaradt olaj felt leszrjk, a maradkban hagymt dinsztelnk, megszrjuk pirospaprikval, hozzadjuk a zldpaprikt s a paradicsomot. 1 ek. liszttel megszrjuk, felntjk hslvel, s beletesszk a flig megslt hslabdkat. Kszre proljuk. Tlals: Rizst a tnyrra simtjuk, tetejre ltetjk a hsgombcokat s a rizs kr, ntjk a magyaros szaftot
|