Narancsos karaj
Hozzvalk: 1 kg kicsontozott sertskaraj, s 2-3 evkanl olaj, 3 dkg vaj 4 narancs, 2 dl fehrbor, 1 mokkskanl durvra rlt fekete bors, 2 csipetnyi reszelt szerecsendi Elksztse: A hst krs-krl beszzuk. Az olajat szles lbasban a vajjal megforrstjuk, a karajt rfektetjk. 10 percig, tbbszr megforgatva stjk, majd tepsibe tesszk, zsrjval meglocsoljuk. Kt narancsot vkonyan meghmozzuk gy, hogy hjn a fehr bundja ne maradjon rajta- legjobb erre a clra burgonyahmoz, majd gyufaszlnyi cskokra metljk. Az gy lemeztelentett gymlcs fehr krgt levgjuk, azutn a narancsot kifilzzk. A tbbi narancs levt kifacsarjuk. A bort a borssal, a szerecsendival meg a fele narancslvel flforraljuk, a hsra ntjk, s elmelegtett stben, kzepes lnggal (180 C. lgkeverses stben 165 C) 50 percig stjk. A narancshjat 2-3 percig fzzk, jl lecspgtetjk. Utna a maradk narancslbe szrjuk, a narancshst hozzadjuk, 2-3 percig Fzzk. A pecsenyt 10 percnyi pihentets utn flszeleteljk, majd a narancsos mrtssal lentjk.
|