Pcolt hs
Hozzvalk: 4 szp nagy szelet, kicsontozott sertskaraj (hosszkaraj) (kb. 60 dkg), 1 fej vrshagyma, 1-1 szl srgarpa s petrezselyemgykr, 4 citromkarika, 3 evkanl konyak, 2 evkanl olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 evkanl telzest. Elksztse: a hagymt felaprtom, a hsszeletet enyhn kiveregetem, szleit bevagdosom. A zldsget tisztts utn felkarikzom, a karikkat apr kockkra vgom. Elksztse: az olaj feln a hagymt s a zldsget megfuttatom, majd flreteszem. Msik serpenyben a forr olajon a hsszelet mindkt oldalt tstm, rszrom az telzestt, s hozzadom a hagyms zldsget. Egy pohr vizet al ntk, s befedve puhra prolom. Ezutn a kockkra vgott citromkarikt s a zzott fokhagymt hozzadom. Befedem, mg 10 percig prolom, vgl rntm a konyakot. ppen csak egy pillanatra felforralom, majd a hsszeletet kiveszem a szaftbl s flreteszem. A szaftot a zldsggel egytt ppesre trm vagy turmixlom, majd a hsra ntm. Pirtott burgonyakarikval vagy tetszs szerinti zldsggel knlom.
|