Papriks szz szeletkk
Hozzvalk: 60 dkg sertshs (szzpecsenye), egy fej vrshagyma, kt evkanl konzervlecs, 6 dkg zsr, kvskanl pirospaprika, kt evkanl liszt, 2 dl tejfl, s. A lehrtyzott szzpecsenyt kb. 5 dkg-os darabokra, vgjuk, s hsvervel lelaptva 0,5 cm vastag kerek szeleteket formlunk belle, szzuk, lisztben megforgatjuk, s forr zsrban hirtelen tstjk, majd egy lbasba rakjuk. A zsrban srgra pirtjuk az aprra vgott hagymt, meghintjk pirospaprikval, felengedjk 1 dl vzzel, felforraljuk, rntjk a hsra s lefedve 20-25 percig proljuk. ha a vizt elftte, keveset ntnk utna. Ha a hs puhulni kezd, rtesszk a lecst (idnyben cikkekre vgott zldpaprikt s paradicsomot), rntjk a kvskanl liszttel elhabart tejflt s a szeleteket egyszer-ktszer megforgatva kszre proljuk. Kretknt galuskt vagy prolt rizst adjunk hozz.
|