Provence-i slt hs
Hozzvalk: 1 kg kicsontozott sertslapocka, 1 fej vrshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 40 dkg paradicsom, 1 evkanl paradicsomszsz, 2 evkanl olaj, 2 dl szraz fehrbor, 1 mokkskanl kristlycukor, s, trtt fekete bors. (Lehetleg vaslbast hasznljunk.) A hst a lbasunk formjnak megfelelen sszektzzk, fogpiszklval vagy hstvel rgztjk, hogy szpen egyben maradjon. A megforrstott olajban a hs minden oldalt megstjk, majd kivesszk, s egy tlra tesszk. Megszzuk s megborsozzuk. A visszamaradt mrtsban aranysrgra proljuk a vkony karikkra vgott vrshagymt. Belekeverjk a meghmozott s keznkkel sztnyomott paradicsomot (t is trhetjk), a paradicsomszszt s a bort. Felfzzk. Megszzuk, megborsozzuk, beszrjuk a kristlycukorral s a zzott fokhagymval. A mrtsba visszatesszk a hst, s lefdve, kzepesen meleg stben megstjk. Amikor a hs puha, tlaltlra tesszk. A mrtst nagy lngon addig fzzk, mg eredeti mennyisgnek a felre be nem srsdik, majd a hsra ntve tlaljuk.
|