SAJTOS HSTEKERCS
Hozzvalk: 75 dkg darlt sertshs, 25 dkg trappista vagy ms sajt, 1 zsemle, 2 tojs, 1 kis fej vrshagyma, s, fekete bors, telzest, 1 evkanl paradicsomszsz, 1 csokor petrezselyemzld. A darlt hst az ztatott, kicsavart zsemlvel, a finomra vgott hagymval s a petrezselyemzldjvel, 1 tojssal, 1 srgjval meg a fszerekkel alaposan sszegyrjuk. Zsrpapron kb. 22x30 centis, ujjnyi vastag tglalapokk nyjtjuk, a durvra reszelt trappista vagy ms sajttal megszrjuk gy, hogy a szln kt centis reszt resen hagyunk. Lazn feltekerjk, s tzll tlba fektetjk, a tetejt, pedig a maradk tojsfehrjvel megkenjk. Forr stbe toljuk, majd a tzet mrskelve kb. 40 percig, stjk. Vgl bekenjk paradicsomszsszal, hogy szp szint kapjon, de vigyzzunk, mert knnyen megghet. Tlalskor reszelt parmeznnal megszrjuk, tperces pihentets utn les ksel, felszeleteljk.
|