Salzburgi sertsslt
Hozzvalk: 10 dkg sertscomb, 30 dkg darlt sertshs, 1 tojs, 1 teskanl s, 1 teskanl mustr, 1 teskanl mustr, 1/2 teskanl fekete bors, 1 evkanl paradicsomszsz, 1/4 kvskanl majornna, 4 teskanl aprra vgott petrezselyemzld, 1 kg dagad, 1/4 l hsleves, 2 evkanl disznzsr A sertsszeletet kockkra vgjuk, sszekeverjk a darlt hssal, tojssal, a fszerekkel s a petrezselyemmel. A keverket a dagadba tltjk, s a nylst szorosan sszevarrjuk. Brvel felfel tzll ednybe tett hsra hslevest ntnk, felforraljuk, s 10 percig fzzk. A hst megordtjuk, brt zsrral bekenjk, s az elmelegtett st kzepn megstjk. A sts alatt tbbszr meglocsoljuk hslvel. Meleg burgonyasalta vagy burgonyapr illik hozz, s fejessalta paradicsommal s paprikval.
|