Sertsborda burgonya kntsben
Hozzvalk: 80 dkg hossz sertskaraj, 20 dkg burgonya, 30 dkg srgarpa, 3 tojs, 10 dkg liszt, 25 dkg spent, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, s, fekete bors. A burgonyt kposztareszeln lereszeljk. sszekeverjk 2 tojssal, 1 evkanl liszttel, szzuk, fekete borsozzuk, zzott fokhagymval zestjk. Srbb legyen, mint a palacsintatszta. A csontos karajt kiss ellaptjuk, szzuk, lisztbe, majd a burgonys masszba forgatjuk. Kevs vajban mindkt oldalt megstjk. A spentot 2 percre forrsban lev vzbe tesszk, leszrjk, fokhagymval, sval, fekete borssal zestett vajban tforrstjuk. A srgarpt karikra vgva, gyengn ss vzben megfzzk, leszrjk. Kevs vajban megforgatjuk. Krete a prolt spent s srgarpa.
|