Sertshsok : Sertsborda kelkposztval s prhagymval |
Sertsborda kelkposztval s prhagymval
Hozzvalk: 4 szelet 16 dkg-os sertskaraj (kicsontozva), 1 kisebb fej kelkposzta, 2 szl prhagyma 2 karotta, 4 szem kzepes, lisztes burgonya s, frissen rlt fekete bors, Rozsliszt megszrni, 8 dkg vaj, 1 l marha- vagy borjhsleves. Elkszts: A krumplit meghmozzuk, megmossuk s 5 mm vastag szeletekre, vgjuk, majd hideg vzben flretesszk. A prhagymt s a karottt megtiszttjuk, megmossuk s ferdn vgva 5 mm vastagra, szeleteljk; a kelkposztt megtiszttjuk, megmossuk, majd flbevgva a torzsjt eltvoltjuk; a hsszeleteket megmossuk, leitatjuk, a szleit bevagdossuk, enyhn kiklopfoljuk, sval, fekete borssal zestjk, majd mindkt oldalt rozsliszttel meghintjk. Elkszts: A stt 200 fokra elmelegtjk; a kelkposztt ss vzben kb. 10 percig, fzzk; hideg vzzel lebltjk, s szitn jl lecspgtetjk. Egy serpenyben vajat forrstunk s a hsszeletek mindkt oldalt gyorsan, elstjk benne; ezutn kivesszk, s melegen tartjuk; a tepsit kivajazzuk s kibleljk egy rteg kelkposztval, prhagyma-, karotta s burgonyakarikkkal; majd rtesszk a hsszeleteket, befedjk a maradk hozzvalkkal, megszrjuk borssal s felntjk a levessel; flival letakarva proljuk, majd a flit levve kb. 20 perc alatt kszre, stjk.
|