Sertskaraj dival
Hozzvalk: 70 dkg sertskaraj, 10 szem di, 2 evkanl finomra vgott petrezselyemzld, 4 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg vaj, 1 dl hsleves (leveskockbl is kszthetjk), 1 citrom, egy kevs rlt szerecsendi s kakukkf, 2-3 szl petrezselyemzld, s, trtt fekete bors. A vkonyra vgott hsszeletek mindkt oldalt a meleg vajban tstjk. Mozsrtrben megtrjk a dibelet, majd egy tlban elvegytjk a zsemlemorzsval, a petrezselyemzldmel, a szerecsendival, a kakukkfvel, megszzuk s megborsozzuk. Ezzel a keverkkel, egyenletesen elosztva, mindegyik hsszeletet bekenjk. Tzll tlban, aluflival letakarva 20 percig stjk, majd az aluflit levve mg 15 percig, amg teteje szp vilgosbarna nem lesz. Citromkarikkkal s a petrezselyemzldggal dsztve tlaljuk.
|