Sertshsok : Sertskaraj ketchups tavaszi saltval |
Sertskaraj ketchups tavaszi saltval
Hozzvalk: 60 dkg sertskaraj (csont nlkl), 5 cl olaj, 15 dkg srgarpa, 10 dkg zeller, 10 dkg karalb, 10 dkg paradicsom, 10 dkg zldpaprika, 5 dkg gomba, 1/2 dl fehrbor, 1 db fejes salta, 2 dl tejfl, 1/2 dl ketchup, 1 db citrom, 1/2 csom metlhagyma, s, rlt fehr bors A csont nlkli sertskarajt vkony zsineggel, n. hurokktssel tktzzk, hogy sts kzben alakjt megtartsa, - gy szebben s knnyebben szeletelhet. Megszzuk, tepsibe tesszk, s lentjk forr olajjal. Kzepes hmrsklet stbe toljuk, sajt zsrjval gyakran locsolgatva megstjk. Eltvoltjuk a ktz zsineget, szobahmrskleten, majd a htszekrnybe tve jl kihtjk. Kzben elksztjk a saltt. A srgarpt, a zellert s a karalb megtiszttjuk, megmossuk, a reszel legfinomabb rszn lereszeljk. A paradicsom brt eltvoltjuk, vkony szeletekre vgjuk. A zldpaprikt egyforma nagysg metltre szeljk. A megtiszttott, megmosott, gombt fehrborban megproljuk, kihtjk, s szintn metltre vgjuk. A tnyrokra helyezzk a megmosott, s szrazra itatott saltaleveleket, erre zlsesen felhalmozzuk a reszelt, darabolt zldsgeket, s lentjk az albbi mdon elksztett ketchups ntettel. A tejflt kevertlba tesszk, hozzadjuk a ketchupt, a szrt citromlevet, a finomra vgott metlhagymt, sval, rlt fehr borssal zestjk. Az elksztett saltt jl lehtjk, s zlsesen mell helyezzk a felszeletelt hideg karajt.
|