Srivk kedvence
Hozzvalk: 50 dkg sertskaraj (csont nlkl), 20 dkg sertsvel, s, 2 dkg zsr, 5 dkg vrshagyma, fekete bors, petrezselyemzld Srtszthoz: 2 db tojs, 5 dkg liszt, 2 dl sr, s, tolaj a stshez Pirtott vel: a finomra vgott vrshagymt zsron megpirtjuk, rtesszk a hrtyaitl megtiszttott kockra vgott velt, st, fekete borsot, petrezselymet. Megproljuk. Az gy elksztett velvel megtltjk a szeletekre vgott, jl kikloffolt bordkat. Elksztjk a srtsztt: A tojs srgjt a liszttel, pici sval, olajjal s a srrel simra keverjk s beletesszk a kemnyre felvert tojsfehrjt. A hsokat megforgatjuk a lisztben, majd a srtsztban s forr bsges olajban kistjk. hasbburgonyval, rizzsel, tartrmrtssal tlaljuk.
|