Tarhonya
Hozzvalk: 60 dkg tarhonya, 10 dkg zsr, 5 dkg vrshagyma, 5 gramm pirospaprika, javasolt folyadkmennyisg 1,2 l zls szerint s A stt begyjtjuk, hogy forr legyen. A tarhonya slyhoz viszonytva ktszeres ( 1,2 liter) mennyisg ss vizet forralunk. A tarhonyt zsron aranysrgra pirtjuk. Egy kevs finomra vgott hagymt adunk hozz. Ezzel is megpirtjuk. Lehzzuk a tzhelyrl, s fszerpaprikt adunk hozz. Gyorsan elkeverjk, majd felntjk a ss, forrsban lev vzzel. Felforraljuk, fedvel lefedjk. A forr stbe helyezzk, s kszre proljuk. Miutn a tarhonyt kiemeltk a stbl, pecsenyevillval flkeverjk. A tarhonya kszthet vrshagyma s fszerpaprika nlkl is. A tarhonyt lefedve vzfrdben tartjuk melegen tlalsig. A tarhonyt forrn, elmelegtett tlra halmozzuk. Marhaprklthz adjuk.
|