Slt krumpli
Hozzvalk: 1 kg krumpli, zls szerint s Elksztse: A meghmozott krumplit lehetleg egyforma hasbokra vgjuk, konyharuhn leszrtjuk, majd az olajst kszlkbe, 190 fokos hmrskletre felhevtett olajba tve addig stjk, amg nem sznesedik, de mr veges kiss (2-3 perc). Leszrjk s hagyjuk kihlni. Kzvetlenl tlals eltt ismt beletesszk a forr olajba s most mr szp piros-ropogsra stjk (4-5 perc). Az ily mdon, teht kt rszben sttt krumpli kvl ropogs, bell puha, porhanys. Kizrlag a tnyron szabad megszni, klnben megpuhul, megszvsodik. Az e mdszer szerinti krumplistsnek risi elnye, hogy az elsttt krumplit sokig trolhatjuk a mlyhtben, adagokra osztva, polietiln zacskban. A fagyasztbl elvve szinte pillanatok alatt kszre sthetjk. Meg sem kell vrni, amg felenged, azonmd fagyosan sthetjk is, az olaj hmrsklete azonban 190 foknl ne legyen alacsonyabb. Egyszeren s gyorsan kszthet, olcs.
|