Karcsonyi slt pulyka sonkakrmes burgonyval
Hozzvalk:
A pulykhoz:
1 fiatal pulyka (6-8 kg) 20 dkg fstlt bacon s bors
A krumplihoz:
6 nagy ftt krumpli 1 hagyma fl liter tej 20 dkg fstlt sonka 5 dkg vaj 1 kanl rlt bazsalikom 1 kanl rlt petrezselyem 3 kanl sima liszt s, bors
Elksztse:
A pulykt drzsljk be kvl-bell sval s borssal, majd bortsuk be a baconnal s ktzzk meg. Ezutn sssk meg 220 fokon 50 percig. Ezutn vagyk lejjebb a hmrskletet 180 fokra, s hagyjuk a stben tovbbi 3 rra. 2 s fl ra mlva szabadtsuk meg a hst a bacontl, hogy sznt kaphasson. Kzben ksztsk el a krumplit: pirtsuk meg egy serpenyben a hagymt s a vajat. Pr perc mlva vegyk le a tzrl, s adjuk hozz a lisztet, majd aprnknt a tejet. Ezutn tegyk vissza a serpenyt a tzre s kevergessk. 10 perc mlva tegyk bele a sonkt s a petrezselymet, bazsalikomot. Szeleteljk fel vastag darabokra a krumplit, s egy elre kivajazott tepsibe tegyk, majd ntsk r a sonks krmet. Elõre melegtett stben 180 fokon 15 percig stjk.
|