Fzelkek : Ropogs zldsgek paprikamrtssal |
Ropogs zldsgek paprikamrtssal
Hozzvalk 4 szemlyre: 60 dkg vegyes zldsg (srgarpa, cukkini, padlizsn, burgonya, hagyma stb.) 2 tojssrgja, 50 dkg rtesliszt, 1,5 dl szdavz, s, a stshez olaj. A paprikamrtshoz: 40 dkg zldpaprika, s, cukor, citroml, olaj
A megtiszttott zldpaprikt vzben megfzzk, majd a hjrl lekaparjuk a hst. Tlba tesszk, kikeverjk zls szerinti mennyisg olajjal, sval, cukorral s citromlvel.
A megtiszttott zldsgeket vastagabb szeletekre vagy nagyobb hasbokra vgjuk. A lisztet tlba tesszk, kikeverjk a szdavzzel, sval s a tojssrgjval.
A masszba belemrtjuk a zldsgeket. B, forr olajban aranysrgra stjk, itatsra szedve, a felesleges zsiradkot lecspgtetjk.
|