Rostonslt rk zldsgekkel
Hozzvalk 4 szemlyre: 1,2 kg folyami vagy tengeri rktrzs (pncllal egytt), 40 dkg cukkini, 1 fej hagyma, 10 dkg fekete olajbogy, 6 szl friss kapor, olvaolaj. A mrtshoz: 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 cl nizslikr, csipetnyi kurkuma, s, olvaolaj
A mrtshoz megforrstott olajon vegesre proljuk a kockra vgott hagymt s zzott fokhagymt. Belekeverjk az nizslikrt, sval, kurkumval zestjk, majd sszeturmixoljuk.
A krethez megforrstott olajon vegesre proljuk a kockra vgott hagymt. Hozzadjuk az ugyancsak kockra vgott cukkinit, megszzuk s 5 percig proljuk. A felt kivesszk s sszeturmixoljuk.
A maradk darabos zldsget a felszeletelt fekete olajbogyval s az aprra vgott kaporral egytt belekeverjk a zldsgprbe.
A rktrzseket hosszban flbevgjuk, szzuk, borsozzuk s grillstben mindkt oldalon 4-4 percig stjk. A rkhst a pnclbl kifejtjk, olvaolajjal meglocsoljuk.
Forrs:www.gyongy.hu
|