Tr-barack felfjt
Hozzvalk 4 szemlyre:
1 citrom 50 dkg zsrszegny tr 3 tojs 5 dkg margarin 10 dkg cukor 1 tasak vanlis cukor 7,5 dkg tkezsi kemnyt 1 nagy konzerv srgabarack vagy szi 4 dkg mandulaforgcs 2 evkanl vaj
Elkszts: A citromot alaposan megmossuk, hjt lereszeljk, levt kinyomjuk. A trt villval ttrjk. A tojsokat kettvlasztjuk, a fehrjt kemny habb verjk.
Elkszts: A margarint simra keverjk a tojssrgkkal, a cukorral, a vanlis cukorral, a citrom hjval s levvel, az tkezsi kemnytvel s a trval. (Lehetleg kzi robotgpet hasznljunk!) Vgl beleforgatjuk a tojshabot. A stt 200 C-fokra (gzst 3. fokozat) elmelegtjk. A barackot lecsepegtetjk. Kivajazunk egy tzll tlat, a trkrm felt belesimtjuk. Kirakjuk a barackkal, s bebortjuk a maradk krmmel. Megszrjuk mandulval, aprbb darabokban a vajjal, s a stben kb. 50 percig stjk.
Munka: kb. 20 perc Fogyaszthat: kb. 1 ra 15 perc mlva 1 adag: 520 kcal
|