Vadhs : Vadnylcomb barackkal |
Vadnylcomb barackkal
Hozzvalk 4 szemlyre:
4 vadnylcomb 3 gerezd fokhagyma 2 evkanl olaj 1 evkanl szrtott kakukkf 2 evkanl kmnymag 1 babrlevl 1,5 dl fehrbor 1/2 l hsleves kockbl 1,5 dl szjaszsz 2 evkanl mz 60 dkg burgonya 2 szl pr 4 zellerszr 10 dkg aszalt barack
Elkszts: A rmai tlat kb. 20 percre hideg vzbe ztatjuk. A combokat megmossuk, borsozzuk. A fokhagymt meghmozzuk, kiss sszevgjuk.
Elkszts: Felforrstjuk az olajat, s erteljesen megpirtjuk benne a combok mindkt oldalt. Hozzadjuk a fokhagymt, kakukkfvet, a kmnymagot, a babrlevelet, rntjk a bort, s felforraljuk. Hozzntjk a levest, a szjaszszt s a mzet. Az egszet a rmai tlba ntjk, s lezrjuk. A hideg stbe tesszk, 200 fokra (gzst 3. fokozat) kapcsolunk, s 30 percig stjk. Kzben meghmozzuk a burgonyt, megtiszttjuk a prt, a zellert, megmossuk a zldsgeket, s falatnyi darabokra, karikkra vgjuk. A fl ra letelte utn a zldsgeket s az aszalt barackot a combra ntjk, s tovbbi 30 percig stjk.
Munka: kb. 30 perc Fogyaszthat: kb. 2 ra mlva 1 adag: 691 kcal
|