Levesek : Zldborsleves buggyantott betttel |
Zldborsleves buggyantott betttel
Hozzvalk 4 szemlyre:
25 dkg srgarpa 1 csokor jhagyma 1 csokor petrezselyem 1 evkanl olaj 50 dkg zldbors (mlyhttt) 1 ppos evkanl rizsliszt 1,2 l hsleves (kockbl) 1 dl tejszn 1/2 dl (10%-os) ecet 1 evkanl s 4 friss tojs 12 dkg pcolt, nyers sonka
Elkszts: A srgarpt s az jhagymt megtiszttjuk, mindkettt felkarikzzuk. A petrezselymet lebltjk, finomra vgjuk.
Elkszts: Az olajat felforrstjuk, vegesre fonnyasztjuk benne a hagymt, rdobjuk a zldborst s a srgarpt, majd fed alatt, sajt levben-gzben puhra proljuk. Megszrjuk a rizsliszttel, felntjk a levessel s a tejsznnel, zls szerint szzuk, borsozzuk. Fed nlkl mg 5 percig forraljuk, vgl belekeverjk a petrezselymet. A buggyantott tojshoz 1,5 liter vizet felforralunk, hozzadjuk az ecetet s a st, majd takarkra kapcsolunk. Egyenknt merkanlba tjk a tojsokat, a vzbe cssztatjuk, majd a fehrjeszrnyakat visszahajtogatjuk a tojssrgjkra, s gyngyz forralssal 3-4 percig fzzk. A sonkt vkony cskokra szeljk, s zsiradk hozzadsa nlkl pirosra-ropogsra stjk. A levest mlytnyrokba szedjk, belecssztatunk 1-1, a vzbl szrkanllal kiemelt tojst, majd megszrjuk a slt sonkval, s azonnal tlaljuk.
Megjegyzs: Munka: kb. 40 perc Fogyaszthat: kb. 40 perc 1 adag: 363 kcal
|