Rszeges dinnye
Hozzvalk 4 szemlyre:
80 dkg rett grgdinnye 1 kisebb, zld hs srgadinnye (30 dkg) 1 kisebb, srga hs srgadinnye (30 dkg) 1 citrom 4 friss mentabbita 2 dl tokaji asz 8 evkanl dinnyevodka
Elkszts: A grgdinnye hjt megtrlgetjk, a srgadinnyket megmossuk, flbevgjuk, magjaikat kanllal kivjjuk. A citromot forr, foly vz alatt alaposan megsikljuk, szrazra trlgetjk. A mentt lebltjk, lerzzuk rla a vizet.
Elkszts: Karalbvjval a lehet legtbb golycskt vjunk ki a dinnyk hsbl, s nagyobb tlba tesszk. A hjban lv maradkot evkanllal kikaparjuk, botmixerrel ppp turmixoljuk. A citrom hjt lereszeljk, levt kinyomjuk, tszrjk. A dinnyeprt elkeverjk az aszval, a dinnyevodkval, a citromlvel s reszelt hjval, majd a dinnyegolykra ntjk. Lefedjk, s a htszekrnyben legalbb 1 rn t rleljk-htjk. Tlalskor a dinnyt levvel egytt 4 vegkehelybe/komptos tlkba vagy nagyobb vegtlba szedjk, s a mentabbitkkal dsztjk.
Megjegyzs: Munka: kb. 30 perc Fogyaszthat: kb. 2 ra 30 perc mlva 1 adag: 181 kcal
|