Roston sttt hal
Hozzvalk 8 szemlyre:
4 kg hal vegyesen (kb. 60-70 deks halak) 3 dl olaj s fszerek tetszs szerint
Elkszts: A (frissen kihorgszott) halakat (keszeg, balin, ponty, csuka), megtiszttjuk, megmossuk, fejtl ketthastjuk. Bedrzsljk sval, borssal, bekenjk olajjal, s kb. 30 percig llni hagyjuk.
Elkszts: Tzet rakunk, s megvrjuk, amg parzslik. Rostot fektetnk fl, s megkenjk kevs olajjal. A rostra rakjuk a fl halakat, hossz nyel, erre a clra alkalmas villval tbbszr megemelgetjk, hogy ne ragadjanak le. Ha nehezen slnnek, a rostlyt kzelebb tesszk a parzshoz. A halak mindkt oldalt kb. 10-10 perc alatt piros, ropogsra stjk. Flidben, nhny csepp olajjal megcsepegtetjk, de vatosan, nehogy a parzsba cseppen olaj lngra lobbanjon. Kenyrrel, savanysggal tlaljuk.
Munka: kb. 1 ra Fogyaszthat: kb. 1 ra 30 perc mlva 1 adag: 200 kcal
|