Mzes dinnye ...
.. aszalt barackkal s forr borhabbal
Hozzvalk 4 szemlyre:
10 dkg aszalt barack 2 dl des fehrbor 4 szem szegfszeg 1 kisebb fahj 1 citrom 60 dkg srgadinnye 4 dkg mz 4 tojs 6 dkg cukor
Elkszts: Az aszalt srgabarackokat beztatjuk a borba. A szegfszeget s a fahjat 1-1,5 dl vzben feltesszk fni, s amikor mr csak 0,5 dl vz maradt, leszrjk. A citromot alaposan megmossuk, hjt lereszeljk, levt kinyomjuk. A dinnyt gerezdekre vgjuk, magjt kikaparjuk, a hjrl levgjuk a dinnyehst.
Elkszts: A citrom levt s hjt kikeverjk a mzzel, s beletesszk felszeletelt dinnyt. Ha kellen "megzott" a barack, lecsepegtetve azt is a dinnyhez tesszk. A tojst kettvlasztjuk, a fehrjt a cukor felvel kemny habb verjk. A tojsok srgjt a cukor msik felvel, a visszamaradt borral s a fszeres kivonattal jl kikeverjk, majd vzgz felett kemny habb verjk, de vigyzni kell, nehogy kicsapdjon. vatosan, amg forr, sszekeverjk a tojshabbal. Tnyrra tesszk a dinnyeszeleteket s az aszalt barackot, rtesszk a borhabot (mg melegen), s a dinnye levvel krbelocsoljuk.
Munka: kb. 30 perc Fogyaszthat: kb. 30 perc mlva 1 adag: 316 kcal
|