Dipuding
Hozzvalk:
25 dkg darlt di, 3 tojs, 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 zsemle, 1 dl tej, rlt szegfszeg s fahj
Elkszts
A zsemlk hjt levgjuk, majd tejbe ztatjuk. A puha vajat habosra keverjk a cukorral, majd belekeverjk a tojssrgjt is. A kinyomkodott zsemlt szitn tpasszrozzuk s a krmbe keverjk. Hozzadjuk a darlt dit, rlt szegfszeggel s fahjjal fszerezzk. Vgl hozzadjuk a kemny habb vert tojsfehrjt is. A krmet kivajazott, durvaszem kristlycukorral vagy zsemlemorzsval beszrt kis pudingformkba tltjk. Tepsibe lltjuk, annyi vizet ntnk al, hogy a formk felig rjen, majd meleg, de nem forr (150 fokos) stben kb. 40 percig gzljk. Tnyrra bortva, borsodval lentve knljuk.
Megjegyzs:
J tudni, hogy a puding sls kzben megn, ezrt csak annyi tsztt ntsnk bele, hogy a forma hromnegyedig rjen!
|