Epres trpiskta
Hozzvalk a tszthoz:
7 tojs
6 dkg fzni val vanlia z pudingpor
28 dkg kristlycukor
50 dkg tr
a krmhez:
4 dl tej
1 csomag (4 dkg) fznival vanlia z pudingpor
2 csomag vanlis cukor
20 dkg Rama stmargarin
25 dkg porcukor
25 dkg eper
a dsztshez:
25 dkg eper
marknyi vkony lapocskkra vgott mandula
3-4 evkanl eperszrp
1. A tszthoz a tojsok srgjt a pudingporral meg a fele cukorral kikeverjk; a tojsok fehrjt kemny habb verjk, kzben aprnknt a maradk cukrot is hozzadjuk. 2. A trt ttrjk, a pudingporos masszba keverjk, majd a habot is beleforgatjuk. Stpaprral blelt, 24 centi tmrj tortakarikba tltjk s elmelegtett stben, kzepes lnggal (180 C, lgkeverses stben 160 C) 20 percig azutn kisebb lnggal (160 C; lgkeverses stben 145 C) kb. 40 percig stjk. Kszthetjk gy is, hogy a masszt elfelezzk s kln stnk kt lapot belle, ilyenkor 30 perc alatt ksz. 3. A krmhez a tejet a pudingporral s a vanlis cukorral sszekeverjk, azutn srre fzzk s hlni hagyjuk. A margarint a porcukorral simra keverjk, majd kanalanknt a kihlt tejes krmmel sszedolgozzuk. 4. A tortalapot lapjban kettvgjuk (ha eleve kt lapban stttk, akkor persze nem kell). Az alsra a finom krm egyharmadt rsimtjuk. Erre flszeletelt epret rakunk, amire egyharmadnyi krmet simtunk. A msik tortalapot rillesztjk. A maradk krm nagyjt a tetejre kenjk, egy kevssel pedig a torta oldalt vonjuk be. Ide tapasztjuk a mandult. A torta tetejt flszeletelt eperrel dsztjk, egy kevs eperszrppel meglocsoljuk, de kerlhet r nhny citromflevl is. Forr vzbe mrtott kssel szeleteljk fel.
12 szelet nem knny 2 ra 495 kcal/szelet
|