Saltk : Libanoni tlttt zldsgek |
Libanoni tlttt zldsgek
Szemlyenknt vegynk egy kisebb padlizsnt, cukknit s paprikt. A zldsgeket b vz alatt mossuk meg. A paprikt csumzzuk ki. A padlizsnt s a cukknit vgjuk flbe, s tvoltsuk el a felesleges magokat s zldsghst.
Nyers darlt hst sval, fekete borssal, rlt rmai kmnnyel s egy csipetnyi fahjjal zestsnk. Annyi nyers rizst adjunk hozz, hogy az llaga a tlttt paprikhoz hasonltson. Ezutn megtltjk a zldsgeket. A tlttt zldsgeket egy mly lbosban szpen elhelyezzk. Ngy-t aprra vgott hmozott paradicsomot tegynk hozz. ntsk fel paradicsomlvel. Ha nem lepi el teljesen, adjunk hozz vizet, amit vegetval vagy zldsgleveskockval zestettnk. Szzuk, s vgl adjunk hozz cukrot. Addig fzzk mig a tltelk s a zldsg puhra nem f.
Arab kenyrrel tlaljuk.
|