Halak : Zldsggel s csirkvel tlttt hal |
Zldsggel s csirkvel tlttt hal
Hozzvalk 1 db 1,5 kg-os ponty 30 dkg darlt csirkehs 2 kzepes fej vrshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 cs. mexiki zldsgkeverk 1 csom zldpetrezselyem 5 dkg gomba tejsznes torma olaj s, trtt bors
Elkszts:
A pontyot megtiszttjuk, megmossuk, majd beszzuk. Amig a s tjrja a halat, addig elksztjk a tltelket. Enyhn ss vzben megfzzk a mexiki zldsgkeverket. Az apr kockkra vgott vrshagymt, az sszezzott fokhagymt, a felszeletelt gombt, a csirkehst, s vgl az sszeaprtott petrezselymet sszekeverjk. Izls szerint szzuk borsozzuk. Majd kevs olajon megdinszteljk. sszekeverjk a mexiki zldsgkrettel s megtltjuk vele a halat. vatosan varjuk ssze a halat. Egy tepsibe kb. 1/2 veg olajat ntnk, s lass tzn forrspontig hevtjk, ezutn beletesszk a halat, a tepsit krbe aluflival befedjk, amelyet 10 perc mlva levesznk rla. Ekkor egy hstvel megszrjuk a halat, hogy lssuk mennyire proldott meg, ha knnyen bele megy a t, akkor visszatoljuk a stbe s a kzepesnl nagyobb lngon pirosra stjk Mivel a hal gyorsan megf, a fzsi idt ne lpjk tl, mert sztesik a hal.
Tlalskor a a megmaradt zldsgeket kretknt felhasznlhatjuk. Jl illik hozz a tejszines torma. Paradicsom s citromkarikkkal dsztjk.
Flszraz fehr bor illik hozz.
|