Cslkkocsonya
Hozzvalk 6 szemlyre: - 2 brs sertscslk - 2 srgarpa - 2 fej hagyma - 8 gerezd fokhagyma - 2 evkanl borecet - 1 szrtott csps paprika - 1 evkanl zselatin
Elkszts: A cslkket gondosan megtiszttjuk, megmossuk, s akkora fazkba tesszk, hogy kb. 2 liter vzzel fel tudjuk nteni. A srgarpt, a hagymt, a fokhagymt megtiszttjuk, megmossuk.
Elkszts: A cslkre ntjk a vizet, beletesszk a zldsgeket, megszzuk, tesznk bele pr szem egsz borsot, a borecetet s a csps paprikt. Lass tzn felforraljuk, majd ha felforrt mg lejjebb vesszk a lngot s gyngyz forrssal kb. 3 ra hosszat fzzk. Levesszk a tzrl, kivesszk a hst, majd a levet visszatesszk s felforraljuk. A zselatinport kevs hideg vzben feloldjuk, majd a forrsban lv lhez keverjk. Pr percig forraljuk, levesszk a tzrl, s kb. 20 percig lepedni hagyjuk. Ezutn tiszta, ritka szvs kendn vatosan tszrjk, nehogy a l zavaros legyen. A cslkket kicsontozzuk, a hst felszeleteljk, tnyrokba sztosztjuk, rntjk az tszrt levet, s jl lehtjk. A htben addig dermesztjk, amg a leve megkocsonysodik. Ecetes tormval, citrommal tlaljuk.
Megjegyzs: Munka: kb. 1 ra. Fogyaszthat: msnap. Energiatartalom: 1485 kJ/354 kcal (1 adag).
|