Mkos rakott tszta
Hozzvalk: 50 dkg Gyermelyi Gyufametlt, 5 db tojs, 25 dkg mk, 2 dl tejfl, 1 csomag vanlis cukor, 1 db citrom reszelt hja, 1 kvskanl rlt fahj, 4 dkg mz, 20 dkg cukor, 5 dkg vaj, s, 40 dkg alma, 5 dkg mazsola, zls szerint rum. A tepsi kikenshez kevs vaj, a szrshoz zsemlemorzsa. A tsztt ss vzben kifzzk, majd hideg vzzel jl lehtjk s lecsepegtetjk. Beztatjuk a mazsolt. Sztvlasztjuk a tojsokat. A srgjt habosra keverjk a vajjal s a 15 dkg cukorral. Amikor j habos, beletesszk a mzet, citromhjat, fahjat, vanlis cukrot, pici st, tejflt, mkot s a rumot. Jl elkeverjk. Rszrjuk a lecsepegtetett mazsolt, s belereszeljk gorombra a megtiszttott almt. A fehrjbl a maradk cukorral kemny habot vernk. sszekeverjk az alms-mkos masszt a tsztval, majd nagyon vatosan belekeverjk a habot, hogy ne trjn.
Kivajazott, morzszott hll tlba tesszk s elmelegtett, 180 C-os stben 40 percet stjk. A stbl kivve kicsit pihentetjk, majd szeleteljk s tlaljuk. Adhatunk mell cukros tejflt, kikevert baracklekvrt, vagy vanlis, fahjas ntetet tetszlegesen.
Elksztsi id: 10 perc Elksztsi id: 90 perc Mennyisg: 8-10 adag
|