jhzi tykhsleves
Hozzvalk: 1 db tyk, 80 dkg vegyes zldsg (srgarpa, gykr, zeller), 5 dkg hagyma, 5 dkg gomba, 10 dkg zldbors, 10 szem egsz bors, s, 1 evkanl finomra vgott petrezselyem, 10 dkg Gyermelyi Crncska. A megtiszttott s jl megmosott tykot hideg vzben feltesszk fni.
Amikor felforrt, habjt leszedjk s szzuk. Kmletesen fzzk. Ameddig hab van a tetejn (gy 30-40 percig), azt eltvoltjuk. A megtiszttott s megmosott zldsgeket 2-3 rszbe vgjuk s beletesszk a levesbe a megtiszttott hagymval egytt. Beleszrjuk a szemes borsot, s nagyon kmletesen fzzk mg legalbb 2 rt. Nha ptoljuk a fzs kzben elprolgott vizet. Amikor elkszlt a Leves, megkstoljuk, ha kell szzuk, majd tzrl levve pihentetjk 5-10 percet. Finom szrn vatosan leszrjk. Kivesznk belle egy keveset, kisebb lbasba tesszk s megfzzk benne a zldborst s a szeletekre vgott tiszttott gombt. A visszamaradt zldsgeket levesestlba tesszk, melltesszk a csontrl leszedett hst s a ftt gombt, borst is. Rtesszk a ss vzben kiftt s lebltett tsztt. Megszrjuk a petrezselyemzlddel, s a forr levest rmerjk.
Elksztsi id: 20 perc Elksztsi id: 3 ra Mennyisg: 6 adag
|