Halak : Manduls sgrfil zldsges tsztval |
Manduls sgrfil zldsges tsztval
Hozzvalk 4 szemlyre:
1 csokor friss bazsalikom
4 sgrfil ( 10-12 dkg)
1 evkanl citroml
2 evkanl reszelt parmezn sajt
10 dkg tiszttott mandula
2 evkanl olvaolaj + a tlhoz
1 l zldsgleves, kockbl
20 dkg hosszmetlt tszta
25 dkg srgarpa
1 kis cukkini
1 fej vrshagyma
citromszeletek
Elkszts: A bazsalikomot lebltjk, leveleit lecsipkedjk. A halat megmossuk, citromlvel megcsepegtetjk, szzuk, borsozzuk.
Elkszts: A parmeznt a mandula felvel aprtgpbe tesznk, s sszevagdaljuk. Hozzadjuk a bazsalikomleveleket, 1,5 evkanl olajat s 3 evkanl vizet. Tovbb aprtjuk, vgl sval, borssal fszerezzk. A stt 200 C-fokra (gzst 3. fokozat) elmelegtjk. Ki olajozunk egy tzll tlat, belefektetjk a halat, s sztosztjuk rajta a bazsalikomos masszt. A stben kb. 20 percig stjk.
Kzben felforraljuk a levest a tsztafzshez. A rpt s a cukkinit megmossuk, megtiszttjuk, s nagyon vkony szeletekre vgjuk. A tsztt 10 percre a forr vzbe tesszk, az utols kt percben belekeverjk a rpt, s az utols percre hozzadjuk a cukkinit is. A zldsges tsztt leszrjk, lecsepegtetjk.
A hagymt meghmozzuk, aprra vgjuk. Felforrstjuk a maradk olajat, s vegesre pirtjuk benne a hagymt. Belekeverjk a zldsges tsztt, s sszeforrstjuk. A tsztt ngy tnyrra sztosztjuk, egy-egy halszeletet fektetnk r, megszrjuk a maradk mandulval (ezt kiss sszevagdalhatjuk), citromszeletekkel dsztjk, s tlaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyaszthat: kb. 1 ra mlva
1 adag: 405 kcal
|